Dataskyddspolicy

Denna integritetspolicy är avsedd att informera om insamling, bearbetning och användning (hädanefter “användning”) av personuppgifter. Se avsnitt 8 om hur du kan neka användningen av dina personuppgifter i enlighet med gällande bestämmelser för dataskydd.

1. Namn och adress till ansvarig enhet:
adress

2. Verkställande direktör:
direktörer

3. Föremål för dataskydd
Fokus för dataskydd är personuppgifter. Enligt dataskyddslagen för personuppgifter är individuella upplysningar om privata eller materiella omständigheter en identifierad eller identifierbar fysisk person. Hit hör till exempel namn, postadress, e-postadress och telefonnummer samt eventuellt användardata såsom din IP-adress.

4. Syftet med datainsamling, bearbetning eller användning:
BilExperten samlar in, bearbetar och använder (nedan “använder”) personuppgifter som är nödvändiga för förberedningen, slutsatsen, genomförandet eller upphörandet av en transaktion eller en transaktionsliknande relation med dig och/eller för användning av tjänster som tillhandahålls av oss. Ett sådant förhållande uppstår till exempel när du kontaktar oss för att få information om oss eller våra produkter, eller när du använder extranätet för att logga in som kund. I sådana fall använder Svenska Bilcenter dina personuppgifter för att behandla din förfrågan.

5. Användning av personuppgifter för reklam- och marknadsundersökningsändamål:
Om du samtycker till att användning av dina personuppgifter för reklam- och marknadsundersökningsändamål, kommer BilExperten att använda dina uppgifter för de ändamål som du har beviljat tillstånd (t.ex. nyhetsbrev) tills du återkallar ett sådant medgivande – se punkt 8. Detta innebär att BilExperten kan kontakta dig via de kanaler som anges i medgivandet deklarationen (e-post, telefon, vanlig post osv) och skicka dig information och reklam om våra produkter och tjänster baserade på analysering av dina individuella inköp och ditt beteende på våra webbplatser. BilExperten använder dessutom din information för att analysera användningen av sin webbplats för förbättringssyfte.

Samtycke till användning av dina personuppgifter för reklam och marknadsforskningsändamål måste uttryckligen ges, t ex genom att markera motsvarande ruta. Om du vill att dina personuppgifter inte längre ska användas för reklam och/eller marknadsforskningsändamål, kan du återkalla ditt samtycke när som helst. Tillvägagångssättet för detta beskrivs här [länk till punkt 8 nedan (återkallande)].

6. Mottagare eller grupper av mottagare till vilka uppgifterna kan lämnas ut:
Det kan vara nödvändigt att behandla dina förfrågningar och lämna ut dina personuppgifter till närstående bolag inom BilExperten grupp eller externa tjänsteleverantörer som agerar uteslutande för BilExpertens räkning. Ett exempel på en sådan tjänsteleverantör bunden av BilExpertens instruktioner är en nyhetsbrevsavsändande leverantör. BilExperten säkerställer att externa tjänsteleverantörer använder dina personuppgifter enbart i enlighet med instruktionerna, denna sekretesspolicy och rättsliga krav i enlighet med ramarna för databehandling.
BilExperten upprätthåller konfidentiellt dina personuppgifter vid alla tillfällen, och lämnar inte ut det till tredje part som inte agerar på BilExperten vägnar så länge du inte har antingen samtyckt till ett sådant offentliggörande skriftligen eller elektroniskt, eller BilExperten har laglig rättighet eller krav enligt lag att göra så.

Användning av cookies

“Cookies” används på våra webbplatser. Cookies är små textfiler som lagras av din webbläsare på hårddisken i din dator.

a. Cookies för att förbättra funktionaliteten på våra webbplatser
En anledning till att BilExperten använder cookies är att bättre förstå hur dess webbplatser används för att förbättra sin attraktionskraft, innehåll och funktionalitet. Cookies används av BilExperten, till exempel för att bestämma vilka sidor av webbplatsen som besöks och vilket innehåll som intresserar användaren. För dessa ändamål använder BilExperten flash cookies och load time optimization cookies. Dessa så kallade ” first-party cookies ” registrerar, framförallt antalet gånger en sida nås, antalet webbsidor som visas, hur mycket tid som spenderas på BilExperten webbplatser, sekvensen av besökta sidor, de söktermer som ledde dig till BilExpertens webbplats, vilket land, region och eventuellt staden från där sidan håller på att läsas ifrån, operativsystem och webbläsare som används, språkinställning och din hur ofta BilExperten webbplatser nås av mobila enheter. BilExperten registrerar också musrörelser, klick och rullning för att ta reda på vilka delar av sin webbplats som är av särskilt intresse för besökare. IP-adressen till din dator, som överförs av tekniska skäl, har automatiskt gjorts anonym så att din identitet inte kan fastställas.

Som registrerad användare har du möjlighet att logga in på BilExperten s webbplats med hjälp av dina registreringsuppgifter, det vill säga “logga in”. I sådana fall BilExperten använder också cookies för att identifiera dig som registrerad kund på ett upprepningsbesök på sin webbplats inom en 28-dagarsperiod och att du förbli inloggad.
Under ditt första besök på BilExperten hemsida, kommer en popup visas vid den övre kanten av skärmen där du ombeds att bekräfta om du samtycker till användningen av cookies. Knappen som tillgänglig kan användas för att godkänna tillstånd. Om du ändrar dig senare, helt enkelt radera alla cookies som lagras av din webbläsare.

b. Cookies för användningsbaserad onlineannonsering
BilExperten förbehåller sig rätten att använda uppgifter som erhållits genom att analysera webplatsbeteendet hos besökare till sina webbplatser via cookies för att kunna visa specifik reklam för vissa BilExperten produkter på BilExpertens hemsidor. BilExperten tror att du dra nytta av detta som en användare eftersom BilExperten visar reklambanderoller eller innehåll baserat på dina surfvanor för att matcha dina intressen, minska slumpmässig reklam och visning av innehåll som sannolikt är av mindre intresse för dig.

c. Hur kan man förhindra “cookies” från att lagras på din hårddisk och radera dessa
Du kan konfigurera din webbläsare för att förhindra att cookies lagras på din hårddisk eller att bli tillfrågad varje gång om du samtycker till placeringen av cookies. Du kan också radera ut cookies när som helst. Rådgör med din webbläsares hjälpfunktion för att läsa om hur allt detta fungerar i detalj. En förklaring med skärmdumpar är tillgänglig för webbläsarna Firefox, Microsoft Internet Explorer och Google Chrome via denna länk: http://www.aboutcookies.org/Default.aspx?page=2. Om du inte accepterar lagring av cookies kan funktionaliteten hos våra erbjudanden försämras.

Tredjeparts cookies används av BilExperten

(1) Google Analytics
Denna webbplats använder Google Analytics, en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (“Google”). Google Analytics använder en särskild form av “cookies”, dvs textfiler som lagras på din dator tillåter analys av din webbplatsanvändning. Informationen som genereras av sådan cookie genom er användning av denna webbplats är oftast skickad till en Google-server i USA där den lagras. BilExperten vill påpeka att koden “gat._anonymizeIp ();” har lagts till i Google Analytics på denna webbplats för att säkerställa anonym registrering av IP-adresser, så kallade “IP maskering”). Google IP anonymisering på denna webbplats stympar din IP-adress inom EU och EEG territorium. Endast i undantagsfall kommer hela IP-adress skickas till en Google-server i USA och stympas där.
På vår bekostnad, kommer Google att använda denna information för att analysera din användning av webbplatsen, sammanställa rapporter om aktiviteter på webbsidan och tillhandahålla andra webbplats och Internetanvändningsrelaterade tjänster för webbplatsens operatör. IP-adressen överförs av webbläsaren som en del av Google Analytics är inte sammanlänkad med annan Google-data. Ni kan neka lagring av cookies genom att ändra inställningarna i webbläsaren, följaktligen se punkt 7. c. ovan; Du kan också förhindra att insamlad data som genereras av cookien gällande din användning av webbsidan (inklusive din IP-adress) från att skickas till Google och förhindra behandlingen av dessa uppgifter Google genom att hämta och installera webbläsaren plugin tillgänglig via länken http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de . Ytterligare information om användarvillkoren och datasekretesspolicy kan hittas på http://www.google.com/analytics/terms/de.html bzw. unter http://www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html .

(2) Google Adwords
Denna webbplats använder Google AdWords, en Google analystjänst samt omvandlingsspårning som en del av Google AdWords. Google AdWords placerar en omvandlingsspårning cookie på din dators hårddisk (kallas “conversion cookie”) när du klickar på en annons som levereras av Google. Dessa cookies blir ineffektiva efter 30 dagar och används inte för personidentifiering. Om du besöker vissa sidor på vår hemsida, kan Google och BilExperten spåra om du vidarebefordrades till den sidan genom att klicka på en annons.

Data som erhållits genom användning av konverteringscookies används för statistikrapportering för AdWords-kunder som använder omvandlingsspårning. Statistiken berättar det totala antalet användare som klickat på annonsen som levereras av Google och öppnade en webbsida med en märkning för omvandlingsspårning. Vi får inte någon information som möjliggör personlig identifiering av användare. Vi kan inte korshänvisa de uppgifter som erhållits till någon specifik användare.

Förutom ”conversion tracking” utnyttjar BilExperten också funktionerna

* Remarketing
* Publik med gemensamma intressen
* Användardefinierad publik med gemensamma intressen
* Köpvillig publik
* Liknande publik * demografiska och geografisk inriktning.

Google Remarketing funktionen tillåter BilExperten att nå användare som tidigare har besökt BilExperten webbplats genom att visa reklam till publiken som redan är intresserade av våra produkter och tjänster. AdWords bestämmer också vilka gemensamma intressen som finns och deras gemensamma drag bland användare av BilExperten webbplats baserat på användarnas beteende på webbplatser i Google Display-nätverket under de senaste 30 dagarna och kontextuella sökmotorsuppgifter. Baserat på denna information, hittar AdWords sedan nya potentiella kunder på marknaden vars intressen och egenskaper liknar användarna av vår hemsida. Målgruppspecifik marknadsföring sker genom användning av cookies i kombination, som Google Analytics-cookies och Google Doubleclick cookies.

Ytterligare information om användarvillkor och sekretesspolicy i samband med Google AdWords är tillgängligt via denna länk: http://www.google.de/policies/technologies/ads/.

(3) Google Dubbelklick
BilExperten använder Google Doubleclick-funktionen på sina webbplatser för att analysera webbplatsanvändning och göra det möjligt för Google och andra annonsörer samarbetar med Doubleclick för att visa användarrelevanta annonser till dig. För detta ändamål placeras en cookie på din dators hårddisk. Denna cookie delar ett identifikationsnummer till din webbläsare som en pseudonym och samlar information om reklam som visas i din webbläsare samt information om öppnandet av sådan reklam. De uppgifter som samlats in av cookien om din webbplatsanvändning skickas i allmänhet till en Google-server i USA där den lagras. Intresserelevanta kategorier tilldelas din webbläsare baserad på den insamlade informationen. Dessa kategorier är programmerade till att leverera intressebaserad annonsering.

Förutom att ändra din webbläsares inställningar, kan du också använda en browser plug-in för att permanent stänga av Doubleclick-cookien. Med detta plug-in, kan dina opt-out inställningar vara kvar för den webbläsaren även om du raderar alla cookies. Webbläsaren plug-in för permanent inaktivering kan hittas här: https://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de

Genom att använda vår webbplats godkänner du att placeringen av Doubleclick-cookien och därigenom samtycker du till insamling, lagring och användning av användningsdata för det ämnade syftet på det sätt som beskrivs ovan. Du samtycker också till dina data lagras i cookies efter utgången av webbläsarsessionen för att sedan refereras vidare, till exempel under ditt nästa webbplats besök. Detta godkännande kan återkallas när som helst med icke-retroaktiv verkan genom att ta bort Doubleclick-cookien och återkalla permanent inaktivering.

Sociala plugins

Våra webbplatser använder sig av “sociala plugins”, det vill säga plugins för sociala nätverk, bland annat “Dela” -knappen Facebook. Hemsidan Facebook.com webbplats drivs av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. Ansvarig för den tyska webbplatsen facebook.de är Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Irland. Plug-ins har oftast Facebook logo. Förutom Facebook, använder BilExperten plug-ins från Google+ (leverantör: Google Inc., Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA), Twitter (leverantör: Twitter, Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco 94103 ) och Pinterest (leverantör: Pinterest Inc., 808 Brannan Street San Francisco, CA 94103, USA).
För datasekretesskäl har BilExperten medvetet varit emot att använda direkta sociala nätverk plug-ins på våra webbplatser. Istället använder BilExperten en alternativ teknisk lösning som gör det möjligt att besluta om att överföra data till operatörernas sociala nätverk och när. Så när du besöker våra webbplatser, är uppgifterna inte automatiskt överföras till sociala nätverk som Facebook, Google, Twitter eller Pinterest. Först när du aktivt klickar på respektive knapp själv kommer din webbläsare ansluta till servrar respektive sociala nätverk, det vill säga att klicka på element sedan klicka på det sociala nätverkets ikon anger ditt medgivande till din att webbläsare ansluter till servrar för respektive sociala nätverk och sänder användningsdata till den sociala nätverksoperatören.

BilExperten har inget inflytande över karaktären och omfattningen av data som sociala nätverk sedan kan samla. För information om syftet med och omfattningen av datainsamling, vidare bearbetning och användning av data genom sociala nätverk och om dina uppgifters sekretessrättigheter och relevanta konfigurationsinställningar som finns i sociala nätverk respektive dataskydd bulletiner. För Facebook se http://www.facebook.com/about/privacy/ und http://www.facebook.com/help/?faq=186325668085084.
Mer information om dataanvändningen av Google+ och Twitter kan hittas på http://www.google.de/intl/de/policies/privacy/ bzw. http://twitter.com/privacy , och Pinterest på http://about.pinterest.com/privacy/ .

Kontakta information, återkallande, begränsning, borttagning

Enligt den tyska lagen federala dataskydds du har rätt att få kostnadsfri information om vilka personuppgifter till dig lagras, och korrigeringen, begränsning och/eller radering av sådana lagrade data.

På begäran kommer BilExperten att meddela dig om och vilka personuppgifter som BilExperten lagrat om dig. På din begäran korrigerar BilExperten eller uppdaterar utan dröjsmål felaktiga eller föråldrade uppgifter om dig som BilExperten har lagrat. Om du inte samtycker längre gällande användningen av dina personuppgifter, kan du när som helst återkalla ditt samtycke till sådan användning och/eller kräva partiell eller fullständig inskränkning eller radering av dessa.

För frågor om insamling, behandling eller användning av dina personuppgifter, för att begära information, rättelse, begränsning eller radering av data och att återkalla tidigare beviljat tillstånd, vänligen kontakta oss.