Boka gratis hämtning på nätet

Kontakta oss på 070-446 44 68 eller boka på nätet för att boka en upphämtningstid.

Vi behöver ditt registreringsbevis

Allt du behöver sedan är en påskrift på den gula delen i ditt senaste utfärdade registreringsbevis vid upphämtningen som du lämnar kvar i bilen eller ger till oss.

Hämtning

Vi hämtar din bil oftast samma dag om du inte väljer ett annat upphämtningsdatum.


Redo att skrota din bil?

  • Helt kostnadsfritt
  • Service samma dag
  • Inget krångel för dig
  • Överlägsen kundservice

Ring oss på 070-446 44 68

* Avgifter tillkommer för bilmodeller äldre än 1988.
* Avgifter tillkommer för bilar som saknar många delar dvs. inte är kompletta.

show more

Behöver du skrota bilen? Har du ett gammalt, havererat, oönskat, bärgat eller bränt fordon, SUV, minibuss eller lastbil som du vill skrota? Eller vill du bara skrota bilen? Vi hjälper dig! Årsmodellen, tillverkare eller modell spelar ingen roll. Vi har flera års erfarenhet i bilskrotningsbranschen och vi hämtar din bil i Stockholm, Södertälje, Uppsala, Västerås och Eskilstuna. Vi är ett ärligt och professionellt företag med en snabb och artig bilflyttningsservice. Ring oss idag för att ordna, efter ett datum och en tid som passar dig, en snabb och gratis upphämtning av ditt fordon.

Så går det till skrota bil

Det är riktigt simpelt faktiskt. Här är en översikt över hur processen går till:
Du bestämmer om du är trött att behöva se din gamla fula skräpbil på din egendom, eller så kanske du är trött på grannarnas ständiga klagomål.
Du ringer oss och frågar efter vår gratis upphämtning eller så begär du upphämtning via vårat nätformulär.
Du förser oss med grundläggande information om fordonet till vår vänliga personal.
Vi bestämmer en tid och plats för bilupphämtningen.
En av våra vänliga bilupphämtningstekniker anländer till din plats och hämtar ditt fordon. Våra tekniker förser dig också med bokförbara kvitton.
Din gamla bil förs till vår skrotanläggning där den utvärderas. Användbara bildelar i gott skick avlägsnas för vidareförsäljning. Vissa vrakdelar säljs vidare som lagbara delar.
Vid fallen när många bildelar hämtas så vidaresäljs bildelar som metallskrot och återvinnas.

Därför ska du välja vår bilskrot

Vi gör processen att skrota bil i stockholm enkel för dig - vår professionella personal med över 12 års erfarenhet i branschen tar hand om allt pappersarbete. Din bil återvinns på bästa miljövänligaste sätt:

Vår miljövänliga process avlägsnar och återvinner fordonsvätskor och farliga material.
Delarna från ditt fordon vidaresäljs till kunder för återanvändning.
Med återvunna fordon hjälper vi alla till med miljön eftersom behovet att skapa nya produkter från råmaterial minskar, vilket i sin tur sparar energi, vatten, samt minskar avfallsprodukter från gruvarbete och liknande.
Har du ofta funderat över varför du måste ge bort din gamla bil till en flyttningsservice för bilskrotning? Återvinning är det enda sättet att bli av med dina gamla skrotbilar. Återvinning är livets kretslopp och gynnar miljön på många olika sätt.

Flera miljöfördelar

Gamla bilar som ligger och skräpar i det öppna orsakar ofta miljöproblem. Det bästa sättet att avlägsna dessa skrotbilar är att återvinna dem. Många delar av bilen kan återanvändas, men metall ska återvinnas. Varje ton stål som återvinns från gamla bilar sparar runt ett halvt ton kol. Det är enklare att återvinna gammalt stål än att bryta fram nytt. Återvinning minskar också utsläpp som ny stålproduktion genererar och bevarar våra värdefulla resurser.

Få bort opassande fordon från vägarna

Du ska investera i en ny bil och återvinna ditt gamla fordon när det börjar krångla för dig. Bilar ej lämpade för vägar avger stora mängder gasutsläpp som förorenar och skadar miljön. Om din bil lagas för ofta eller om reparationskostnaden överskrider fordonets nypris är det bättre att återvinna den och investera i en ny. Återvinning är därför det bästa sättet att avlägsna opassande fordon från vägarna.

Ekologiska förmåner

Under återvinningen återanvänds alla fungerande och passande bildelar i nya bilar. Detta minskar efterfrågan efter nya tillverkade delar vilket i sin tur minskar de ekologiska problemen. Farliga och kemikalieinnehållande delar hanteras på ett mycket miljösäkert sätt. Smulgummi. En annan fördel av att skrota bilen stockholm, särskilt gamla bilar, är deras däck som också återvinns. De förvandlas till lika motståndskraftigt och starkt smulgummi som nytillverkat gummi. Smulgummit används vid tillverkning av mattor, skor, gummispelplaner, och nästan allt annat som använder gummi vid tillverkning. Det smartaste sättet att bli av med dina gamla bilar är att återvinna dem. Du hyr helt enkelt ett bra och pålitligt bilskrotningsföretag som hjälper dig med hela processen.

Tips för att ha i åtanke när du säljer din skrotbil

Många människor har en gammal bil som de vill bli av med, men kanske inte vet det bästa tillvägagångssättet för att kunna tjäna mest på det. Junking eller skrotning av bilar är lite av en process, men det finns ett antal skrotbil borttagning tips som du bör ha i åtanke som hjälper dig att bli av med bilen medan du tjänar lite pengar på samma gång. Först av allt, kommer du att behöva hitta en bra bilskrothandlare i Stockholm till exempel. Detta innebär någon som kommer att vara rättvis med dig, erbjuda god kundservice, och kan betala ett bättre pris jämfört med andra. Det bästa sättet att göra detta är att göra en snabb sökning på internet för att ta reda på om det finns några recensioner av skrothandlare i ditt område. Detta kommer att ge dig en god uppfattning om vilka som är goda att arbeta med och vilka du kan behöva undvika. Om ingen är noterad på nätet i ditt område, kan du behöva be en vän eller två som kan ha gjort det här förut för en rekommendation om vem du ska arbeta med. Lokalisera ett företag som är bra på att arbeta så det gör hela processen enklare. Hur man skrotar sin bil och maximerar sin vinst är helt acceptabelt att förhandla med din skrothandlare. Det är inget fel med byteshandel för ett bättre pris eller ytterligare tjänster som ska inkluderas när bilen skrotas. Du kan arbeta fram en deal genom att ta deras erbjudande men få ett rabatterat fiberkabel till exempel. Detta hjälper alla att få ett bättre pris på din bil. Om ett företag är ovillig att vika på priset, prata med någon annan för att se vilka typ av erbjudande som du kan få. Det är värt den extra tiden i många fall. Förstå dina lokala lagar och restriktioner när du skrotar bilar. Ibland kanske du behöver vissa juridiska pappersarbete för att skrota hela kroppen av bilen. Vet vad du kan och inte kan göra. Hitta dina papper om du behöver det. Ibland kommer det att ge ett bättre resultat om man avlägsnar fungerande delar istället för att förkasta dem. Detta beror på att det är troligt att någon där ute som fortfarande använder samma bil som behöver en liknande del. Det Normala värdet av en fungerande del är värt mycket mer än de material som hanteras som skräppost. Ta bort dessa delar och lagra dem på rätt sätt för att sälja dem. Gör inte misstaget av att spendera din tid på att behålla dessa delar på fel sätt för att sedan endast förstöra de. Hitta även en bra marknad för att sälja dina delar som auktionssajter, Craigslist, lokaltidningen, eller andra platser. Om du håller dessa tips i åtanke, kommer du att kunna skräpa bilen och få ett mycket bättre pris. Dessa ändringar kommer att hjälpa dig en hel del.

Åtgärder att vidta för att skrota en bil och maximera vinsten

Vid någon punkt i livet, kanske du har en gammal bil som du inte använder eller inte behöver längre som helt enkelt är parkerad på uppfarten eller i garage och tar upp plats. Ibland kan dessa bilar sitta under långa perioder och inte köras samtidigt vilket gör att de försämras. Detta är faktiskt den tid där det är bäst att fundera på vad du kan göra för att få pengar för din bil i stället för att låta det tyna bort. De flesta människor kommer att ta sina bilar som dessa och skrota bilen här. Det finns ett antal steg som du bör vidta för att skrota din bil för att få det bästa resultatet från det som möjligt. Lär dig vad dessa är.

Åtgärder för att vidta för att skrota en bil och Maximera vinsten

Först av allt, kanske du vill ringa några skrotupplag eller skrothandlare och få en allmän uppfattning om värdet av skrotningen på din bil är. Detta kommer att ge dig en uppfattning om vad ett rimligt pris kan vara för ditt märke och modell. Ibland är det enklast att ta det högsta priset för att bli klar med hela processen. Ibland finns det andra åtgärder att vidta för att maximera vinsten. Generellt för att tjäna mer så måste du ta reda på vad som fungerar i bilen. Ta reda på vilka delar som funkar i fordonet och vilka delar som är värdelösa. Kördelarna kan säljas vidare till andra ägare av denna typ av fordon som kan behöva reservdelar. Ibland genom att ta bort delar och sälja dem individuellt, kan du tjäna mer pengar än att bara skrota hela fordonet. Detta kommer att ta lite tid, men det kan vara värt det extra besväret. Allt som är kvar ska skrotas på denna punkt eftersom det inte är en hel bil längre. Några saker bör göras vid denna tidpunkt. Först av allt, rensa upp bilen så gott du kan. Detta betyder inte att tvätta bilen men åtminstone plocka upp skräp i fordonet och allt annat som kan tas bort som inte är del av bilen. Att inte göra detta extra arbete kan kosta dig i det totala priset. Var även inte rädd för att förhandla pris med skrothandlare. Detta är en av dessa gånger i livet där det är acceptabelt att pruta över priset på fordonet. Din första erbjudanden från återförsäljare kommer att vara lägre än vad de är verkligen villiga att betala för din bil så ha detta i åtanke. Om du går den enkla vägen genom att skrota hela bilen, är det enklare, men kommer att ge dig mindre pengar. Med den extra tid att sälja delar individuellt, shoppa runt för bästa pris, förbered bilen för skrotning, och förhandling hjälper dig att få mer pengar för ditt fordon.

Varför du kan överväga att sälja istället för att skrota din bil

När du har en äldre bil som du inte behöver längre och vill bli av med den, finns det en mängd olika alternativ som du måste tänka på att för att få bort bilen. De flesta människor kommer att ta bilen till återförsäljare och få en handel eller kan försöka sälja den privat till någon som kanske letar efter en bil. Även om dessa alternativ ger dig lite pengar, kanske sälja din skrotbil kan vara ett bättre alternativ att tänka på. Ta reda på de situationer och orsaker till varför detta kan vara ett mycket bättre alternativ ibland.

Att sälja din skrotbil

Först av allt, bilskrotningar tenderar att vara mer lönsamma jämfört med de andra alternativen. En återförsäljare kommer att ge dig det lägsta priset på din bil i jämförelse med allt annat. Ja, det är mer praktiskt eftersom allt tas om hand för dig, men det är också därför du inte får ett bra värde på det. Att sälja en skrotbil privat kan vara bättre än vad en återförsäljare erbjuder, men ibland kommer värdet inte att vara där plus att du kan hålla fast vid det i månader. Skrota bilen på Bilexperten kan vara ett mycket bättre alternativ. Du kan må bra att veta att andra människor kommer att få använda bildelar och metall i bilen. Det finns en medvetenhet i dag om att återanvända saker som våra resurser är viktiga. Vid skrotning av en bil, kan varje del tas ut ur fordonet och säljas för kontanter. Ibland ger det ännu högre värde än när bilen var intakt. Även värdet av metallerna i bilen kan vara värt en hel del. Dessa delar kommer alla få återanvändas i andra produkter. Ett annat skäl att överväga denna möjlighet är den juridiska biten. Ibland när du flyttar, kan man förlora pappersarbete, dokumentation och andra krav som staten har på fordon. Det kan vara olagligt att sälja bilen till andra utan ordentlig dokumentation. Om förlorat, så ersätter man det och då kommer det att kosta pengar och ta din tid. Skrota fordonet och få bra pengar just nu, medan resterande av juridiska problem är ett mycket bättre alternativ att tänka på. En av de sista och mest praktiska skäl är att din bil inte är i form för att säljas vidare. Om den har varit igenom en stor bilolycka, kan de pengar som tas för att reparera bilen överstiga värdet av fordonet. Skrotning av fordonet vid denna punkt är det enda alternativet som ger dig med någon avkastning på dina pengar. Medan skrotning av en bil är inte alltid det bästa alternativet, finns det många situationer där det kan vara en av de bättre som ger extra pengar idag utan några av de problem som är förknippade med andra metoder.

show less

Skrota Bilen
Skrota bilen
5 / 5